› News

 

“GoodBadUgly”

 

Architect Jerome Paumen exposeert met foto’s, video’s, impressies en maquettes de “GoodBadUgly” in het Stadslab te Sittard. Tijdens deze expositie neemt hij de welbekende spaghettiwestern als metafoor en projecteert deze op de Euregio. Een regio met een collage van drie nationaliteiten, identiteiten en kwaliteiten die turbulente tijden tegemoet gaat zowel op demografisch als economisch vlak.

Op demografisch vlak houdt Jerome zich al geruime tijd bezig met de gevolgen die bevolkingskrimp met zich meebrengt. Als architect is hij continu bezig met het vraagstuk hoe zijn regio er over 40 à 50 jaar kan uitzien, wat zijn de prognoses en welke reactie brengen deze ontwikkelingen teweeg? Naast zijn toekomstvisie op Zuid-Limburg en zijn winnende herstructureringvoorstel voor Sanderbout zal ook de documentaire van het programma Tegenlicht "Krimpen aan de Maas", van de VPRO, worden vertoond.

Op economisch vlak maakt u kennis met de IRIS, zijn afstudeerproject aan de Academie van Bouwkunst. Dit Iconic, Redressed, Industrial, System is een utopisch model dat een einde maakt aan de alsmaar groeiende industrie. Middels conceptioneel te opereren tracht Jerome tegenstellingen aan het licht te brengen. Hij doet dit middels experimentele stijloefeningen bestaande uit trilogieën.

Aan u de keuze “Who is the good, the bad, and the ugly?”

Opening:

met live Jazzmuziek
"dag van de architectuur"
zondag 26 juni om 15:00uur
Stadslab Leyenbroekerweg 105a Sittard

Ingang aan de rechterkant van het klooster, nabij de basisschool.

De expositie is van 26 juni tot 26 augustus van maandag tot en met vrijdag te bezichtigen op de Leyenbroekerweg 105a te Sittard. Aansluitend zal de tentoonstelling tot 25 september te zien zijn in het Labforyou, Steenweg 64 te Sittard.

Voor meer informatie zie Stadslab of Labforyou

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Start bouw IRIS Chemelot klaverblad Kerensheide Sittard-Geleen

april 2010
In Sittard-Geleen is men begonnen met de bouw van de eerste IRIS. Medio 2013 zal de eerste fase, de fly-over, gereed zijn. Vervolgens start men met de bouw van de truckstop die 2015 in gebruik genomen zal worden.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Nederland op de tekentafel - documentaire "Tegenlicht" VPRO


Op maandag 29 november zal in de serie "Nederland op de tekentafel" van het programma "Tegenlicht" de regio Zuid-Limburg worden bekenden door de ogen van o.a.; Wim Derks, Jo Coenen en Jerome Paumen. Het thema krimp staat hierbij centraal. Voor meer informatie zie;

http://tegenlicht.vpro.nl/

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Deelname EAP 2010 Schunck te Heerlen.

EUREGIONALE ARCHITECTUURPRIJS 2010
OPENINGSTIJDEN 7 NOVEMBER T/M 3 DECEMBER
LOCATIE SCHUNCK GLASPALIJS, BONGERD 18 HEERLEN

Op zaterdag 13 november wordt voor de 20ste keer de Euregionale Architectuur Prijs uitgereikt voor het beste afstudeerproject van de zes architectuuropleidingen in de Euregio Maas-Rijn. Uit ca. 400 afstudeerprojecten van het afgelopen collegejaar zijn 35 projecten geselecteerd, die worden beoordeeld door een internationale jury van onafhankelijke deskundigen.

De tentoonstelling van de 35 geselecteerde ontwerpen is van zondag 7 november t/m vrijdag 3 december te bezichtigen in het SCHUNCK-gebouw te Heerlen.
De tentoonstelling is geopend op dinsdag, woensdag, vrijdag van 11-17 u, donderdag van 11-20 u en op zaterdag en zondag van 13-17 u.

De Euregionale Architectuur Prijs wordt gedragen door een breed samenwerkingsverband van architectengenootschappen en architectuuropleidingen in de Euregio Maas-Rijn en biedt een ideaal forum voor de uitwisseling van architecturaal ideeëngoed en pedagogische principes over de grenzen heen.

De uitreiking van de Euregionale Architectuur Prijs vindt ook plaats in het SCHUNCK-gebouw op zaterdagavond 13 november om 20.00u in de hal van SCHUNCK*.

Voor meer informatie over de EAP 2010 zie:

EAP 2010

of,

Agenda Schunck Glaspalijs Heerlen

 

 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player